Sälj begagnat

Var ska jag sälja vad?

Råd inför försäljning

Du har saker som du vill sälja och du har nu fått lite tips om vart du kan vända dig. Men hur vet du vilket ställe som lämpar sig bäst för just det du vill sälja? Här kommer lite tips:

  • Möbler, cyklar, barnartiklar och dylikt är stora och tunga, deo går oftast inte att skicka med frakt. Och om de går att skicka skulle frakten bli väldigt dyr. Här är det bättre att du låter kunderna komma hem till dig. Ordna ett eget loppis eller lägg ut annonser på exempelvis Blocket.
  • Tänk på att annonens pris kan vara relativt högt så om du inte förväntar dig att få så mycket för det du säljer kanske det inte lönar sig med betald annons. Då kan du lägga ut gratisannons i någon lokal Facebook-loppis istället.
  • Kläder, böcker, mindre inredningsprylar och annat som inte väger så mycket går bra att skicka med brev eller paket. Här avgör skicket, märket och värdet var du ska sälja. Vi menar att ju lägre skick, okänt märke och lågt värde desto mer lämpligt är det att sälja på loppis. På motsvarande vis är det lämpligt att försöka sälja föremål av fint skick, känt märke och högt värde på exempelvis Tradera.
  • Om du har värdefulla antika föremål är det lämpligt att du vänder dig till en antikvitetsaffär i första hand och be att få det värderat innan du försöker sälja.
  • Ett tips när du går igenom dina saker är att vara lite objektiv och ha is i magen. Kanske det som du själv värdesätter väldigt högt inte går hem hos andra medan saker som du själv är redo att kasta kan vara guld värt i andras ögon. Vi har lyckats sälja gamla tecknade seriealbum av Smurfarna där det var kladdat på vissa ställen med överstrykningspenna och bokmärken satt på baksidan. Men för en riktig smurf-fantast var albumet ändå uppskattat. Gå gärna igenom tradera och se vilka auktioner som får flesta bud.
  • Defekta datorer eller mobiler, som är för dyra för dig att laga, behöver inte kastas. Det finns väldigt många som är villiga att betala några hundralappar tex för en trasig iphone för reservdelarnas skull. Se dock till att vara så tydlig som möjligt i annonsen med att varan är defekt och beskriv alla kända fel.

Författare

zenny1911@yahoo.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Loppis

mars 12, 2018

Trasiga prylar

mars 13, 2018