Hemifrån

Tjäna pengar på instagram

Så tjänar du på pengar på instagram

Om du har ett aktivt konto på instagram med många lojala följare kan du bli en så kallad influencer och börja tjäna pengar på ditt konto. Var dock beredd på att det kan ta lång tid innan du kan börja dra in pengar och det krävs mycket arbete.

En influencer har inte bara många följare utan deras följare interagerar på något sätt med ditt instagramkonto. De följer dina inlägg, gillar dem och kanske kommenterar dem också. Om du har köpt följare genom exempelvis Fiverr är risken stor att dessa struntar blankt i ditt konto och interagerar inte med dig över huvud taget. Antalet följare är med andra ord viktigt men deras interaktioner med dig är nästan viktigare.

Se till att interagera tillbaka! Svara på kommentarer, visa att du bryr dig och försök hålla en professionell ton – även mot de som inte gillar dina inlägg.

Generellt sett brukar kända märken (sponsorer) inte bry sig om instagram-konto som inte har mer än 9 999 följare. Du behöver alltså minst 10 000 följare för att bli tagen på allvar av sponsorer. För en del nischer kan det faktiskt räcka om du har minst 2 000 följare. Det beror på vilken nisch ditt konto tillhör. Om ditt instagram handlar om mode eller mat kan du kanske få fria gåvor eller betalningar från ett tidigt stadium. Motsvarande gäller om du bor i områden som är inte så tätt befolkade eftersom konkurrensen från lokala konton är lägre.

Ett rimligt krav på betalning från en sponsor är 100 kronor per 1000 följare. Om du postar ett sponsrat inlägg och har 10 000 följare bör du med andra ord kunna kräva att få 1 000 kronor i ersättning. Försök att erbjuda lite extra på köpet till din sponsor – till exempel att även publicera några instagram-stories eller att länka till deras profil i minst 24 timmar.

Hur hittar du då sponsorer? Om du har ett konto där du postar inlägg dagligen av hög kvalitet och med lojala följare behöver du oftast inte göra någonting. Sponsorerna kommer att kontakta dig. Annars finns det självklart sidor du kan vända dig till om du inte vill vänta. Några av dessa är Obvious.ly  Fullbottle och Tribe

Lycka till!

Författare

zenny1911@yahoo.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arbeta i valet 2018

april 29, 2018

Flytta utomlands

maj 1, 2018