Övrigt

Flytta utomlands

Tjäna pengar på att flytta

Det här låter säkert helt galet men det finns faktiskt länder och städer som betalar dig pengar om du flyttar till dem. Ta staden Candela, Puglia i Italien till exempel. Stadens befolkning har minskat så pass kraftigt sedan 1990-talet att stadens borgmästare utlovat ersättning till dem som flyttar tillbaka. Villkoret för att få ersättningen är att man bor i staden, hyr ett hus och tjänar minst 7 500 euro om året. Singlar kan få 800 euro, par 1 200 euro, familjer med tre medlemmar mellan 1 500 och 1 800 euro medan familjer på minst fyra medlemmar får från 2 000 euro.

På andra sidan Atlanten finns det även några städer  i USA som utlovar ersättning för att locka till sig invånare – exempelvis New Haven i Connecticut och Baltimore i Maryland. Alaska, Kansas och Nebraska är exempel på delstater som också avfolkats och behöver mer invånare.

Saskatchewan i Kanada och Chile har också program som betalar ut ersättning eller erbjuder skattelättnader om man vill flytta dit och uppfyller vissa villkor.

Författare

zenny1911@yahoo.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gör din egen hemsida

maj 2, 2018