Vakta / passa

Arbeta under prov

Skrivvakt, skrivningsvakt, tentamensvakt, tentavakt…

Kärt barn har många namn som det brukar heta! Ett rätt så lönsamt extraknäck, särskilt när det är högskoleprov, är att vakta de som skriver högskoleprov. Högskoleprov skrivs två gånger om året och som vakt arbetar man från ca 7 på morgonen till efter 16 på eftermiddagen. Vilka krav som krävs på dig som vakt varierar från högskola till högskola. En del kräver att du redan ska ha en anställning på högskolan, medan andra enbart kräver att du ska ha gått en intern utbildning hos högskolan. Kontakta därför den högskola som du är intresserad av att arbeta extra hos och hör dig för om vilka krav de har och om de har lediga tjänster.

Du kan även ansöka om att arbeta extra under vanliga tentamensskrivningar. Även här varierar kraven och utbud av lediga tjänster.

Som skrivningsvakt ska du se till att de som skriver prov inte stör andra eller fuskar.  Du ska bland annat kontrollera att respektive studerande är anmäld till aktuell tentamen och har godkänd legitimation, informera om skrivningsregler, dela ut tentamina (tentamensexemplar) och att se till att dessa lämnas in på ett korrekt sätt.

Exempel på ersättning som du kan få som tentatemensvakt är 120 kronor / timme exklusive semestersättning. Som provledare under ett högskoleprov kan du tjäna 2 700 kronor på en dag. (Dessa siffror är från 2016 och är inte hyperaktuella.)

Författare

zenny1911@yahoo.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Be My Eye

mars 28, 2018

Hemvärnet

april 4, 2018